مجله حصار
عضو شوید
عضویت سریع
آمار مطالب
آمار کاربران
کاربران آنلاین
آمار بازدید
با گذشت زمان و سپری شدن ایام، هر روز شاهد بیشتر در رشد تکنولوژی و فناوری بودیم. یکی از مهمترین عرصه هایی که این پیشرفت بشکل قابل توجهی زندگی مردم و جوامع را متحول ساخت مسافرت بود. ابتدا خودرو، بعد راه آهن و در نهایتهواپیما. امروزه هواپیماها نقش بسیار مهم و تاثیرگذاری در زندگی مردم دارند. در صورت سفر با هواپیما می توان ساعت ها در زمان صرفه جویی کرد. در مقاله ای که امروز برای شما آماده کرده ایم، به معرفی انواع بلیط هواپیما خواهیم پرداخت.
بلیط هواپیما
بگذارید مثالی برای شما بزنیم. اگر شما بخواهید با قطار از تهران به مشهد مقدس سفر کنید، چیزی حدود 13 ساعت مسافت در پیش خواهید داشت و این خود ممکن است به مرور باعث ناراحتی و آزار شما شود، خصوصا در ساعت های پایانی که تقریبا کاسه صبرتان از تکان های مداوم قطار لبریز شده است! اگر هم بخواهید با اتوبوس به این سفر بروید بدون شک حتی راحتی خیلی کمتری نسبت به قطار خواهید داشت، از نظر زمانی هم همان 13 ساعت راه را باید طی کنید. سفر با ماشین شخصی هم که مشکلات خاص خود را دارد، از خستگی طی راه گرفته تا توقف های گوناگون بابت بنزین زدن و…
اما می رسیم به هواپیما. اگر نخواهیم امنیت بیشتر و راحتی را درنظر بگیریم، بزرگترین ویژگی سفر با هواپیما زمان کمی ست که شما لازم است برای این سفر سپری کنید. شاید باورتان نشود اگر بدانید حداکثر زمان طول سفر شما از تهران به مشهد تنها 75 دقیقه خواهد بود! اگر این زمان را با 13 ساعت مدت زمان سفر با قطار و خودروی شخصی مقایسه کنید، قطعا شما هم به این نتیجه می رسید که حتی المقدور در سفرهای پیش رویتان از هواپیما برای رفت و آمد استفاده کنید. در مورد امنیت هواپیما ممکن است برخی از شما همچنان مردد باشید اما اگر خوب به اخبار حوادث گوش دهید قطعا متوجه خواهید شد که بیش از 50 درصد سانحه های هوایی تنها بدلیل نقص فنی یا سهل انگاری خلبانان بوده است!
همواره سعی کنید در هنگام تهیه بلیط هواپیما نکات مختلف را درنظر بگیرید؛ مثلا اینکه از کدام شرکت هواپیمایی بلیط تهیه می کنید یا اینکه قرار است با کدام مدل از هواپیما سفر کنید. قطعا شرکت های هواپیمایی معروف شرکت هایی هستند که علاوه بر برخورداری از کادر پروازی مجرب، از مراکز تعمیرات و نگهداری مجهزی بهره می برند که این عوامل همگی نقش چشم گیری در کاهش خطرات و سوانح هوایی دارند.
نکته مهم دیگر در نگام تهیه بلیط این است که اصلا چطور باید بلیط تهیه کنیم؟ آیا لازم است که حضورا به دفاتر فروش بلیط شرکت های هواپیمایی مراجعه کنیم یا اینکه بهتر است بلیط خود را بصورت اینترنتی رزرو یا خریداری نماییم؟ همانگونه که حتما می دانید بلیط های هواپیما دارای انواع مختلفی می باشند که بطور کلی می توان گفت بر اساس نحوه فروش و همچنین قیمت آنها به دو دسته بلیط های چارتری و سیستمی تقسیم می شوند. اما هر یک از این بلیط ها خود دارای معایب و مزایای می باشند. بعلاوه نکاتی هم در مورد خرید بلیط وجود دارد که در ادامه قصد داریم بیشتر با آنها آشنا شویم.
انواع بلیط هواپیما
همانگونه که حتما خودتان تجربه کرده اید معمولا در اواخر هفته خیلی چیزها گران می شود! مثلا اگر به بازار موبایل رفته باشید می بینید که قیمت یک گوشی موبایل خاص در روزهای وسط هفته با آخر هفته کاملا متفاوت است(!) و البته خب کمتر هم هست. در مورد بلیط هواپیما نیز وضعیت تقریبا مشابه همین حالت است. در صورتی که قصد داشته باشید بلیط هواپیما را در ایام آخر هفته تهیه کنید هم باید هزینه بیشتری بپردازید هم اینکه قادر نخواهید بود هر زمانی را که دوست داشته باشید انتخاب کنید.
توصیه می کنیم شبکه های اجتماعی برخی از آژانس های مسافرتی همچون سفرمی که همیشه قیمت های کمتری نسبت به دیگر آژانس ها را ارائه می کنند دنبال کنید تا از فروش های استثنایی و تخفیف های ویژه آنها زودتر از دیگران باخبر شوید. البته این نکته را هم بخاطر بسپارید که بهتر است بلیط پروازهای نوروزی یا ایام شلوغ تابستان را یک یا دو ماه زودتر تهیه نمایید.
همانطور که می دانید بلیط های هواپیما بنا به درخواست شما می تواند در چند نوع متفاوت صادر شوند که در ادامه به معرفی هر یک خواهیم پرداخت:
این نوع بلیط برای پروازهایی صادر می شود که تنها از یک مبدا به مقصد می روند.
بلیط های یک طرفه
این نوع بلیط مختص پروازهایی است که در بین پرواز مبدا تا مقصد یک توقف از پیش تعیین شده بیش از 24 ساعت وجود دارد.
این نوع بلیط که اصطلاحا به آن “Lay-Over” نیز گفته می شود مربوط به پروازهایی است که در بین پرواز مبدا و مقصد یک توقف اجباری صورت می گیرد. این توقف می تواند دلایل مختلفی همچون سوخت گیری، بارگیری یا تغییر هواپیما داشته باشد. البته لازم بذکر است که سوخت گیری غالبا مربوط به پروازهایی می باشد که فاصله مبدا و مقصد آن زیاد است.
این نوع بلیط برای پروازهایی صادر می شود که از یک مبدا به مقصد و مجددا به همان مبدا اولیه ختم می شوند؛ مثلا برای یک پرواز از دبی به پاریس و بازگشت آن از پاریس به دبی باید بلیط رفت و برگشت یا اصطلاحا”Return Ticket” تهیه شود.
بلیط های رفت و برگشت
اگر مسافری قصد داشته باشد با یک پرواز از مبدا به مقصد خود رفته اما از مکان دیگری مجددا به مبدا خود بازگردد، ملزم به تهیه این نوع بلیط می باشد. بطور مثال مسافری که از تهران به موناکو در فرانسه رفته اما قصد دارد بنا به دلایل گوناگون از شهر تولوزفرانسه به تهران بازگردد، می بایست این نوع بلیط را خریداری نماید. این نوع بلیط اکثرا مناسب گردشگران تورهای مسافرتی می باشد.
در این نوع بلیط ها که به تورهای گردشگری اختصاص دارد مسافران در مقاصد گوناگون توقف های طولانی مدتی را انجام داده و پس از آن مجددا به مبدا خود باز می گردند. این نوع بلیط ها ممکن است به صورت بلیط رفت و برگشت دو مقصدی و یا بلیط رفت و برگشت سه مقصدی صادر گردند.
این نوع بلیط ها بدین گونه می باشند که دو مقصد متفاوت را با یکدیگر ترکیب کرده و در واقع یک پکیج بسیار مناسب را به مسافران ارائه می دهد. بزرگترین ویژگی این نوع بلیط ها این است که دیگر لازم نیست برای هر دو مقصد خود دو بلیط یک طرفه مجزا تهیه کنید. با تهیه این نوع بلیط هم با یک تیر دو نشان می زنید هم هزینه به مراتب کمتری پرداخت می کنید.
این نوع بلیط ها نیز کاملا شبیه به بلیط های رفت و برگشت دومقصدی می باشند، با این تفاوت که بجای دو مقصد، می توانید به سه مقصد متفاوت پرواز داشته باشید.
به این نوع بلیط ها اصطلاحا “Mixed Class Ticket” گفته می شود و این امکان را به مسافران می دهد که در پروازهای گوناگون خود کلاس های پروازی متفاوتی را تجربه نمایند. این نوع بلیط ها غالبا بصورت ترکیبی از کلاس های پروازی اقتصادی، تجاری، ممتاز و یا فرست کلاس ارائه می گردند.
این نوع بلیط ها فقط توسط برخی از آژانس های مسافرتی و فقط در بعضی از کشورها آن هم با قیمت های استثنایی عرضه می شوند که به مسافران این امکان را می دهد تا بین چندین فرودگاه مشخص در هر زمانی که بخواهند، پروازی بی دردسر داشته باشند.
با انواع بلیط های هواپیمایی آشنا شدیم که هر یک از آنها بر اساس شرایط خاص مسافران برای آنها مناسب می باشند. توصیه می کنیم که قبل از سفرهای پروازی خود، تمامی موارد را در مورد مدت اقامت، مقاصدی که قصد دارید به آنها سفر کنید و حداکثر هزینه ای که درنظر گرفته اید را بررسی نموده سپس اقدام به خرید مناسب ترین بلیط ممکن بپردازید.
پیش تر گفته شد که بلیط ها به دو دسته کلی چارتر و سیستمی تقسیم بندی می شوند. حال با مفهوم چارتر آشنا شده و به بررسی بلیط های چارتری خواهیم پرداخت.
چارتر به معنای اجاره شدن یک هواپیما و یا تعداد محدودی از صندلی های آن می باشد. شما در صورت تهیه این نوع بلیط می توانید تا حد زیادی در هزینه های خود صرفه جویی کنید. بطور مثال مشاهده شده است که بلیط چارتر هواپیما پرواز تهران-کیش تنها به مبلغ ناچیز 400 هزار تومان فروخته شده است.
بطور کلی چارتر کنندگان شامل موسسه های گردشگری داخلی و خارجی و یا آژانس های مسافرتی می شوند که برای تهیه پکیج های گردشگری و مسافرتی با قیمت هایی پایین، اقدام به اجاره صندلی هواپیما می کنند.
چارتر دهندگان در حقیقت شرکت های هواپیمایی گوناگون همچون ماهان، ایران ایر، زاگرش، کیش ایر، کاسپین و… می باشند که کلیه صندلی های پروازهای خود یا فقط تعداد معینی از آنها را به اشخاص و یا سازمان هایی که شرایط لازم برای اجاره بلیط های چارتر را دارا می باشند، اجاره می دهند.
هواپیمایی ماهان
در یک تعریف جامع باید گفت که پرواز چارتری به معنای کرایه کردن هواپیما از یک یا چند شرکت هواپیمایی خاص می باشد که برای مدت معینی صورت می پذیرد. ای مدت معین ممکن است برای یک زمان بسیار محدود و یا به صورت سالیانه باشد. نکته دیگری که در خصوص این پروازها وجود دارد این است که چارتر دهندگان در هر صورت هزینه پروازهای خود را دریافت می کنند و خالی یا پر بودن هواپیما برای شان اهمیتی ندارد، لذا چارتر کنندگان در هر شرایطی می کوشند تا تمامی صندلی های اجاره شده را همراه با مسافر راهی مقاصد تعیین شده نمایند و به همین جهت ممکن است در لحظات آخر حتی بتوانید این بلیط ها را با قیمتی بسیار پایین تر از ارزش واقعی آنها تهیه نمایید.
لازم بذکر است که کلیه مسئولیت های پروازی اعم از لغو پرواز، حوادث احتمالی، گم شدن بارها و یا تاخیر در پرواز فقط و فقط به عهده چارتر دهندگان می باشد. مورد دیگر در خصوص این بلیط ها این است که شما قادر به تغییر تاریخ پرواز و یا پس گرفتن وجه پرداختی در ازای کنسل کردن پرواز نمی باشید، این در حالی است که در پروازهای سیستمی با پرداخت نمودن درصد معینی از کل هزینه بلیط می توانید بقیه وجه خود را دریافت کرده و یا در صورت امکان تاریخ و زمان پرواز خود را تغییر دهید. همچنین باید اضافه کنیم که در پروازهای سیستمی تنوع پروازها بسیار بالاست در صورتی که در پروازهای چارتر چنین امکانی وجود ندارد.
عموما تفاوت های عمده و اصلی پروازهای کلاس تجاری و فرست کلاس در تفاوت میان نوع صندلی های هواپیما و سرویس های متفاوتی که ارائه می شوند؛ خلاصه می گردند. البته این تفاوت ها دارای استاندارد مشخص و تعیین شده ای از سوی سازمان خاصی نمی باشند و تنها بستگی به ایرلاین مورد نظر دارد. از آن جهت که پروازهای بین المللی دارای اهمیت بیشتری نسبت به پروازهای درون مرزی می باشند، طبیعتا کیفیت خدمات و امکانات هر کدام از کلاس های تجاری در این پروازها نیز تا حدودی با یکدیگر متفاوت می باشند.
شرکت های هواپیمایی در پروازهای بین المللی خود اهمیت ویژه ای به این کلاس پروازی می دهند و با در نظر گرفتن صندلی های بسیار راحت، تدارک سرویس خواب بسیار تجملاتی، فراهم نمودن امکانات سرگرمی و مهیا ساختن سرویس های غذایی متنوع سعی در جلب رضایت هرچه بیشتر مسافران خود دارند.
هواپیماهای فرست کلاس
باید اشاره کنیم که مسافران پروازهای فرست کلاس نخستین گروه از مسافرانی می باشند که از هواپیما خارج شده و انتقال آنها از هواپیما به سالن انتظار نیز به صورت جداگانه صورت می گیرد. مسافران این کلاس پروازی اغلب سرمایه داران و شخصیت های مهم هنری، سیاسی و ورزشی می باشند.
بطور قطع کیفیت این نوع کلاس پروازی پایین تر از پروازهای فرست کلاس می باشد، اما خب به هر حال کیفیت بسیار قابل قبول و بالاتری نسبت به پروازهای اونومی(اقتصادی) دارند. جدیدا در پروازهای شلوغ و پر رفت و آمد این کلاس پروازی نیز صندلی هایی با قابلیت تبدیل به تخت درنظر گرفته شده است.
هواپیماهای کلاس تجاری
این صندلی ها در دو ردیف جداگانه تعبیه شده اند و در فاصله معینی جلوتر از صندلی های کلاس اکونومی قرار گرفته اند. بعلاوه سیستم های تصویری و صوتی نیز در این کلاس پروازی وجود دارد. کیفیت غذاها نیز در حد بسیار مطلوبی می باشد.
امیدواریم مطالب ذکر شده در این مقاله بتواند شما را در هرچه بیشتر آگاه کردن درباره خرید بلیط هواپیما راهنمایی کرده و مفید واقع شده باشد.
کد را وارد نمایید:
RSS